Wanneer ik een tijdje lang iedere ochtend hetzelfde ontbijt eet ben ik toe aan wat nieuws. Dan begint de zoektocht weer van voor af aan. Mijn ontbijt moet aan redelijk wat eisen voldoen. Ik wil iets dat voedzaam is, vullend zodat ik niet binnen een uur weer honger heb, maar ook makkelijk weg te krijgen in de ochtend. Het is belangrijk dat mijn ontbijtje niet te zwaar op de maag ligt en niet te droog qua structuur is. Iets wat ik al een tijdje wilde proberen was een chia ontbijt pudding.

Na wat verschillende samenstellingen te hebben geprobeerd kwam ik op het volgende recept uit... Deze pudding is ideaal om de avond van tevoren al klaar te maken zodat je in de ochtend geen tijd kwijt bent aan je ontbijt klaarmaken. Je kunt er zelfs een aantal bereiden en you’re good to go voor een paar ochtenden!

Ingrediënten (voor een portie):

4 eetlepels chiazaad

150 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)

1 tl kaneel

1 el honing (optioneel)

Een handje pistachenoten (ongezouten)

Mango stukjes

Recept:

1) Doe 4 eetlepels chiazaad in een glas of schaaltje en voeg hieraan 150 ml plantaardige melk toe. Voor dit recept heb ik voor ongezoete amandelmelk gekozen, maar iedere andere plantaardige melk die wat voller van structuur dan koeienmelk is zal voldoen.

2) Voeg de kaneel en de honing toe aan het geheel. Mocht je voor een zoetere plantaardige melk hebt gekozen, bijvoorbeeld sojamelk met vanille- of bananensmaak, kun je de honing achterwege laten (of niet natuurlijk als je in de ochtend een zoetekauw bent!).

3) Roer het een keer goed door er zet het voor ongeveer 3 tot 5 uur in de koelkast. Roer hem na ongeveer een uurtje een keertje door.

4) Wanneer de chia pudding een aantal uur in de koelkast heeft gestaan is deze opgestijfd. Snijd de mango in stukjes en leg deze bovenop de pudding.

5) Pel de pistachenoten en hak ze met een scherp hakmes tot kleine stukjes. Gebruik de pistaches stukjes om over de mango heen te strooien als garnering.

Eet smakelijk!

Suzanne Hartman

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 Ivy and Herbs