Het aardbeien seizoen is aangebroken! Wanneer je over de markt loopt ruik je ze al. Houdt jij ook zo veel van dit heerlijke zoete en gezonde fruit?


Wanneer ik de ochtend start met verse aardbeien in mijn ontbijt, maakt dit gelijk mijn dag! En wat dacht je van aardbeien met kokossnippers? Gaat je hart al sneller kloppen wanneer je aan deze combinatie denkt? Dan heb ik hier een receptje voor je om je ochtend heerlijk en voedzaam te beginnen!


Ingredienten per bowl:

200 gram kokosyoghurt

10 gram kokossnippers

150 gram aardbeien

Een handje vol blauwe bessen

1 tl sesamzaad

1 el chiazaad

Een paar blaadjes verse basilicum


Recept:

1) Spoel de aardbeien af, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Leg twee aardbeien apart voor later!

2) Doe de aardbeien samen met de kokosyoghurt in de blender (of mix het geheel met een staafmixer) en blend het geheel tot een egaal roze basis.

3) Pluk een paar basilicum blaadjes en scheur deze tot kleine stukjes (of pluk alleen de kleinste blaadjes af).

4) Snijdt de twee overgehouden aardbeien in plakjes.

5) Doe de aardbei-kokosyoghurt in een ontbijtschaal en versier deze met de blauwe bessen, de kokossnippers, de zaden en de basilicum en aardbeien. De combinatie van aardbeien en basilicum lijkt misschien een beetje gek, maar de frisse en licht kruidige smaak van de basilicum gaat heel goed samen met de zoete smaak van de aardbeien! Let er wel op dat je niet te veel basilicum toevoegt omdat dit snel overheersend kan zijn.


Bon appetit!
Suzanne Hartman

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 Ivy and Herbs