Daar ben ik weer met een recept in een bowl... Op een of andere manier heeft het iets, eten in een bowl. Het eet comfortabel én het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit als je mooie schalen of kommen hebt. Naast de poké bowl is nu ook de Buddha bowl in het leven geroepen. Ze zijn heerlijk en super kleurrijk door de vele verschillende soorten veggies die gebruikt worden. Naast dat ze er super mooi uitzien zijn ze ook nog eens super gezond!


Hierbij mijn favoriet van dit moment!


Ingrediënten (voor twee porties):

400 gr kikkererwten

Een hand verse baby spinazie

Een halve puntpaprika

1 Avocado

Een halve rode kool

Een handje geraspte wortel (ongeveer 25 gr)

150 gram couscous

2 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1 tl uienpoeder

1 tl zeezout

1 el sesamolie

Sap van een halve citroen


1) Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en voeg de sesamolie, de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het zeezout toe. Roer alles door zodat de kikkererwten goed bedekt zijn met de marinade en doe de schaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten zodat ze crunchy aan de buitenkant zijn en zacht van binnen.2) Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. En verdeel de couscous over de bowls.


3) Snijd de paprika in ringen, de avocado in stukjes en rasp de wortel in reepjes. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd deze in reepjes.

4) Verdeel de kleurrijke veggies over de couscous en strooi hier de geroosterde kikkererwten overheen.

5) Knijp een halve citroen uit boven beide bowls.


Eet smakelijk!

Suzanne Hartman

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 Ivy and Herbs