Ze zijn gekruid, zout en crunchy! Laat die zak chips en die nootjes maar staan! Perfect als kleine gezonde snack tussendoor wanneer je na werk gelijk doorgaat om te sporten, of gewoon lekker voor ’s avonds op de bank bij je favoriete serie. Ze zijn ook goed te gebruiken in plaats van croutons in een salade! Of doe ze in een wekpotje met een kaartje er aan en geef ze aan iemand cadeau.Ingrediënten:

400 gr kikkererwten uit blik

2 tl paprikapoeder

1 tl kurkuma

1 tl uienpoeder

1 tl komijnzaad (gemalen)

Zeezout

Zwarte peper

1 el olijfolie

1 el tarwebloem1) Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe de kikkererwten in een kom.

2) Voeg 1 el olijfolie toe aan de kikkererwten en roer ze om zodat de olie goed verdeeld is over alle kikkererwten.

3) Voeg aan de kom 2 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl uienpoeder, 1 tl gemalen komijnzaad, en wat zwarte peper en grof gemalen zeezout naar smaak toe. Goed door roeren!

4) Bestrooi de kikkererwten met 1 el tarwebloem, roer alles weer door tot je de witte tarwebloem vermengd is met de olie en de kruiden en deze een soort laagje om de kikkererwten heen vormt.

5) Plaats de kikkererwten op een met bakpapier bedekte bakplaat, probeer ze hierbij zo goed mogelijk te verspreiden over de bakplaat zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Je kunt ze eventueel nog bestrooien met wat zeezout indien nodig!

6) Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kikkererwten voor ongeveer 40 minuten (kan iets langer of juist korter wanneer je ze knapperiger of juist zachter wilt. Roer de kikkererwten halverwege even om zodat ze van alle kanten crunchy worden en om aan elkaar plakken te voorkomen.

7) Laat de kikkererwten afkoelen nadat je deze uit de oven gehaald hebt en bewaar ze in een luchtdichte verpakking om ze zo lang mogelijk goed te houden (of eet ze gelijk op natuurlijk, ze zijn zo lekker!).

Eet smakelijk!

Suzanne Hartman

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 Ivy and Herbs