Ik ben absoluut geen goede ontbijter. Vroeger sloeg ik deze maaltijd het liefst over, maar omdat hij zo belangrijk is ben ik toch gaan zoeken wat ik dan wel graag eet in de morgen. Smoothies (of smoothiebowls) zijn de ideale uitweg. Snel gemaakt, licht op de maag en vol met fruit!


Voor alle liefhebbers van de licht-zoete smaak van paars en blauw fruit! Met allerlei toppings in verschillende kleuren wordt je ontbijt (of lunch) zomers en vrolijk. De groene appel geeft een frisse smaak aan deze fruitige bowl. Voor een heerlijk ontbijt hoef je niet lang in de keuken te staan want de bereidingstijd van deze bowl is ongeveer 5 minuten.Ingrediënten per bowl:

100 gr blauwe bessen (vers of ingevroren)

250 ml amandelyoghurt

1 banaan

een handje bramen

1 groene appel

sesamzaad

hennepzaad

geroosterde kokos vlokkenRecept:

1) Doe de blauwe bessen, de bramen, 1 banaan en 250 ml amandelyoghurt (of een andere plantaardige yoghurt naar keuze) in de blender en mix alles tot een gladde smoothie basis. Houd wat blauwe bessen en bramen apart om later als topping te gebruiken.

2) Doe de smoothie basis in een kom.

3) Snijd een groene appel in kleine stukjes en verdeel deze stukjes over de smoothie basis.

4) Versier de rest van de kom met de geroosterde kokos vlokken en de apart gehouden bramen en bessen. Bestrooi met wat sesamzaad en hennepzaad.


Buen provecho!Suzanne Hartman

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019 Ivy and Herbs